3. marraskuuta 2017

Punaherukka-kinuskijuustokakku


Tässä herkullisessa juustokakussa yhdistyvät kirpsakan raikas punaherkukka sekä suloisen makea kinuski. Kokonaisuuden kruunaa reilu kerron kinuski kiillettä kakun pinnalla. Kakun koostumus on silkkisen pehmeä. Kakku on monivaihenen valmistaa, mutta on taatusti kaiken vaivan arvoinen. Täytekerrosten hyydyttäminen pakastimessa jouduttaa kakun valmistumista. Tähän kakkuun yhdistin kaksi aiemmin blogiin julkaistua reseptiä: Mustaherukka-valkosuklaajuustokakun, sekä pipari-kinuskijuustokakun.



Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g voita


Kinuskitäyte:
3 liivatelehteä
1,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl fariinisokeria
100 g kinuskituorejuustoa



Punaherukkatäyte:
7 liivatelehteä 
3 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl punaherukkasosetta (varaa n.puolet enemmän kokonaisia marjoja)
n. 1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kinuskikiille
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria


koristeluun jäisiä punaherukoita

Murskaa keksit tehosekoittimessa, tai muovipussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat öljyllä ja siivilöi öljyn päälle tomusokeria. Kopauta ylimääräiset tomusokerit pois. Painele pohja tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Lusikka on kätevä apuväline tähän. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Lisää  tuorejuusto sekä fariinisokeri kerman joukkoon ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Purista liivatteista vesi pois. Kiehauta kattilassa tilkka vettä lisää liivatteet ja sekoita niin, että liivate sulaa. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten täytteen joukkoon. Voitele 20 cm irtopohjavuoan reunat öljyllä ja siivilöi öljyn päälle tomusokeria. Kopauta ylimääräiset tomusokerit pois. Nosta vuoan reunat suuremman vuoan keskelle, keksipohjan päälle. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. 


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä rahka. Lisää punaherukkasose ja sokerit. Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Purista liivatteista vesi ja liota tilkkaan kiehautettua vettä.  Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten täytteen joukkoon. Irroita sisempi vuoka varovasti ja kaada täyte vuokaan kinuskikerroksen päälle. Tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Pakastimessa kakku hyytyy hiukan nopeammin.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, ei tarvitse keittää. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kinuskin sekaan.

Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen ja kaada vasta sitten kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata kakkua. Anna hyytyä yön yli.

Irroita kakku varovasti vuoasta ja koristele jäisillä punaherukoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti