26. syyskuuta 2016

Mutakakku


Mutakakku hurmaa tahmealla sisuksella ja rapsakoilla reunoilla. Se on oiva valinta, kun täytyy leipoa jotakin helppoa ja nopeaa mausta kuitenkaan tinkimättä. Mutakakku valmistuu perus raaka-aineista, joita kotoa yleensä löytyy, joten se on ratkaisu myös yllättävään makean nälkään. Parhaimmillaan mutakakku on lämpimänä vaniljajäätelön kanssa nautittuna, mutta on mahtava herkku ihan sellaisenaankin. Ohjeen olen saanut vuosia sitten ystävältäni, joten sen alkuperää en valitettavasti tiedä.



2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
½ rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
100 g voita sulatettuna

tomusokeria koristeluun

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi voisula ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Paista 175 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Huom. mutakakun kypsyyttä ei voi kokeilla tikulla, sillä sen kuuluu jäädä keskeltä hiukan tahmeaksi. Tästä syystä kakku painuu jäähtyessään hiukan kuopalle keskeltä, mutta se kuuluu asiaan. Koristele hiukan jäähtynyt mutakakku siivilöimällä sen pinnalle tomusokeria.



6 kommenttia:

  1. Kuulostaa sopivan simppeliltä ohjeelta ja raaka-aineitakin taitaa kaapista löytyä. :) Tykkään blogistasi! Täällä on paljon hyviä ohjeita ja kuvat ovat kauniita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentistasi! On todella mieltä lämmitävää saada tällaista palautetta. :) Olen itsekkin tykästynyt tähän suklaattomaan mutakakkuun juuri siksi, että sitä voi leipoa heti kun himo yllättää eikä tarvitse kauppaan lähteä. :)

    VastaaPoista
  3. Kannattaako kakun antaa jähmettyä tai jäähtyä kunnolla uunista tulon jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun voi antaa seistä vuoassa jäähtymässä hetkisen uunista ottamisen jälkeen. Ei tarvitse kuitenkaan kokonaan jäähdyttää, sillä kakku on parhaillaan vielä hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kera nautittuna.

      Poista
  4. Tein tällä ohjeella ja tulipas hyvää!! Viikonlopun aikana meni koko piirakka muutaman ystävän voimin!:) Uunituoreena ja lämpimänä ihanan sulavaa.. Seuraavana päivänä mikrotuksen jälkeen vieläkin herkullisempaa :D Vaniljajäätelö on ehdoton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että maistui! Vaniljajäätelö tosiaan on täydellinen seuralainen tälle herkulle. :P

      Poista