3. lokakuuta 2016

Korvapuustit


Korvapuustit, nuo pullista perinteisimmät maistuvat ihanasti kanelilta. Vasta paistettujen korvapuustien tuoksu on vastustamattoman ihana ja se tuokin monille lämpimiä muistoja. Suomessa vietetään 4.10 virallista korvapuustipäivää, jota silmällä pitäen minäkin näitä puusteja leivoin.  Korvapuustit ovat parhaimmillaan paistolämpiminä, kylmän maidon kera nautittuna. Tällä ohjeella valmistuu n. 18 herkullista ja mehevää korvapuustia.




1 annos pullataikinaa
75 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 ½ rkl kanelia
 1 kananmuna
raesokeria


Tee pullataikina ohjeen mukaisesti. Kauli levännyt taikina melko ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Huom. Taikinamaton leveydellä voit säädellä pulliin tulevien kierrosten määrää ja valmiiden pullien kokoa. Levitä pehmeä voi koko taikinan alueelle. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele voin päälle. Kääri taikina tiiviksi rullaksi. Leikkaa terävällä veitsellä n. 2 cm paloiksi. Paina palan keskeltä molemmilla peukaloilla aivan pohjaan saakka, tue samalla etusormilla , ettei pulla pääse leviämään pituussuunnassa. Nosta pullat pellille kohoamaan. Kohota lämpimäsä paikassa peitettynä n. 30 minuuttia. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 210 asteisessa uunissa 10-12 minuutia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti