15. toukokuuta 2016

Banaanikakku


Banaanikakku on super helppo ja mehevä kahvikakku, joka vain paranee säilytyksen aikana. Kakkuun saa upotettua täplikkäitä banaaneja, joita ei muuten tulisi syödyksi. Banaanin lisäksi makua kakkuun tuo kaneli, jonka määrää voi säädellä oman mieltymyksen mukaisesti. Olen tehnyt kakusta myös suklaisen version, lisäsin tuolloin taikinan joukkoon hiukan rouhittua suklaata. Ohjeen nappasin täältä.



2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia (laitoin n. 1tl)



Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Taikinan kuuluu olla löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka huolellisesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. tunti. Kakku tummuu pinnasta, mutta se kuuluu asiaan. Tarkista kakun kypsyyn puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Säilytä kakkua jääkaapissa, jossa se mehevöityy entisestään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti