9. maaliskuuta 2016

Kauralastut



Kauralastut on ihanan rapeita ja maukkaita rouskuteltavia. Niiden leipominen on kaikin puolin vaivatonta, tiskiäkin syntyy vain yhden kattilan ja kapustan verran. Kauralastuja ehtii leipoa yllätysvieraillekkin kahvipöytään. Alkuperäinen ohje näihin takuulla onnistuviin kauralastuihin löytyi täältä.  Tällä ohjeella valmistuu n. parikymmentä kauralastua.


80 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl isoja kaurahiutaleita

1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon sokerit. Lisää taikinan joukkoon kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Nostele taikinasta pellille pieniä kekoja. Jätä reilusti leviämistilaa, sillä kauralastujen kuuluu levitä paiston aikana. Paista 8-10 minuuttia, kunnes kauralastut on kauniin kullanruskeita. Anna kauralastujen jäähtyä hetki. Jäähtyessään karalastuista tulee ihanan rapeita.




2 kommenttia:

  1. Voiko olla vain 2 rkl vehnäjauhoja? Ja eikö voin pidä jäähtyä? Olen tällä ohjeella tehnyt tai siis yrittänyt 2 kertaa, katastrofeja tuli molemmista! Palaan mun entiseen ohjeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Ikävä kuulla, ettei kauralastusi onnistuneet. Tämä on ensimmäinen ohje, jolla olen itse saanut kauralastut onnistumaan. Jauhomäärä on oikea. Voita ei tarvitse jäähdyttää, sillä massa jäähtyy jauhoja ja hiutaleita lisättäesä.

      Poista